Tarta de limón e nata!
Bós días! hoxe veño a falarvos da tarta que índa non rematei. Sé que soa raro, pero está riquísima.
Veredes, todo empezou cando volvín de Holanda, a profesora de alí mandounos unha receta dunha tarta de limón fría que fixen pero non tivo moito éxito, porque sabía demasiado a limón. Incoherencias que só ocorren na miña casa, que lle vamos a facer.
Así que busquei outra e encontrei esta, que básicamente é a mesma pero dada a volta. A anterior tiña unha capa moi grande de limón en crema e moita nata montada por riba. Pois esta ten moita nata montada no medio e unha capa súper finiña de crema de limón. Ambas tartas con a base de galletas con mantequilla.
Atopeina aquí Tarta de limón e nata e que non vos de medo o de montar a nata, porque se tes o robot só hai que deixalo facer o traballo por cinco ou dez minutos, e se queres darlle voltas ao cacharro.
A cousa de que non está rematada é porque onte comímonos unhs trozos na cea, pero non lle votara todavía a capa fina de enriba de todo. Así que só comimos o do medio e a galleta. ¡Pero foi un éxito!
Básicamente o que hai que facer é:
Paso 1. Machacar as galletas e mezclalas con mantequilla derretida. Logo botas todo no molde e cobres a base con esa capa
Paso 2. Nun vaso con moita auga botas as follas de xelatina e esperas a que se hidraten, mentres partes o limón e sácaslle a pel e o zumo. Logo calentas o zumo e escurres a xelatina, botándoa no zumo quente. Removes ben até que esté integrado.
Paso 3. Nun bol vertes a leite condensada e o zumo con xelatina e removes até que integre ben. Logo montas a nata no aparato, velocidade como 3, 5 minutos, e xuntas todo con movimientos lentos e envolventes (a mano claro)
Paso 4. Botas todo no molde por enriba das galletas e deixas a parte máis superior o máis plana posible. Logo deixas enfriar polo menos 4 horas
Paso 5. (o que índa non fixen) Nun cazo quentas máis zumo de limón, a cáscara ou pel, azúcre, mantequilla, o ovo e maila yema, xunto con unha folla de xelatina. Logo verteo no molde enriba de todo e esperas como media hora na neveira.
¡Listo! Espero que vos guste!
Para facela, precisas:
- 16 - 20 Galletas
- 80 g. de Mantequilla
- 400 g. de Nata para Montar
- 400 g. de leche Condensada
- 80 ml. de Zumo de Limón
- 6 Hojas de Gelatina
- 1 huevo y 1 Yema
- 115 g. de Azúcar
- 80 ml. de Zumo de Limón
- Piel de Limón
- 1 Hoja de Gelatina
Ningún comentario:
Publicar un comentario